Ingrediënten
60 gr amandelmeel
½ eetl maïzena
½ tl agar-agar poeder
1 tl gistvlokken
210 ml water of amandelmelk
¼ – ½ tl zout
1 tl citroensap
Bereiding
- Doe amandelmeel, maïzena, agar-agar, gistvlokken, water en zout in de blender, en mix.
- Giet in een pan en breng aan de kook.
- Voeg het citroensap toe, en laat 2 minuten koken tot het dikker wordt.
- Spoel 2 longdrinkglazen met koud water, en giet hierin het mengsel. Laat minstens 2-3 uur afkoelen (in de koelkast).
Serveren: als het vast geworden is: op een bord storten (evt. met behulp van en mesje losmaken van de rand), en in plakjes snijden.
Te gebruiken als hartig broodbeleg, serveer bijvoorbeeld samen met tomaat en basilicum, of andere groente naar keuze.
Variatie: deze mandarella heeft, net als mozarella, een neutrale smaak. Voeg voor een meer hartige smaak andere smaakmakers toe zoals knoflook- of uipoeder.