Voor 1 kop beleg

Ingrediënten

1 kop amandelpasta of 1 kop amandelen

1 kop dadels met heet water (dadelpuree)

1 eetlepel carobpoeder*

½ – 1 tl granenkoffiepoeder (opt.)

Bereiding

Overgiet de dadels met heet water (tot de rand van de kop), en laat even staan.

Bij gebruik van hele amandelen: eventueel de amandelen eerst in de oven roosteren (45 min, 100°C, in de gaten houden, elke oven is anders). Na afkoelen de amandelen fijnmalen.

Maak de dadels samen met het water met een staafmixer fijn en roer alles door elkaar, of mix alles in de keukenmachine.

Wanneer het iets te dik of te vast is kan het verdund worden met water of sojamelk.

Variatie: gebruik gemengde notenpasta of hazelnootpasta, of hazelnoten i.p.v. amandelen.

*carobpoeder is een bruin poeder, wat gemaakt wordt door de peulen van de johannesbroodboom te malen. Carob is een rijke bron van mineralen, o.a. magnesium en calcium en smaakt (in tegenstelling tot cacao) zoet.