Voor 450 ml saus
Ingrediënten
½ cup carobepoeder*
1,5 – 2 eetl non-GMO maïzena (biologisch)
1¼ cup plantaardige melk (hazelnoot, amandel of soja)
½ cup ahornsiroop of dadelpuree** (naar smaak)
1 tl vanille-extract of poeder
½ tl koffievervanger (granenkoffie van bijv. Zonnatura)
Bereiding
- Doe het carobepoeder, koffievervanger en maïzena in een steelpan en roer die met een garde glad.
- Voeg ongeveer ½ cup melk toe en klop weer glad.
- Voeg de resterende melk en ahornsiroop of dadelpuree toe en klop tot een glad mengsel.
- Zet de pan op middelhoog vuur en breng de saus aan de kook.
- Kook al roerend gedurende 2 tot 3 minuten tot het een dikke saus vormt.
- Haal de pan van het vuur en meng de vanille erdoor.
- Het is lekker om de saus warm te serveren. Lekker op wafels, pannenkoeken of over een frisse fruitsalade met granola.
*carobpoeder is een bruin poeder, wat gemaakt wordt door de peulen van de johannesbroodboom te malen. Carob is een rijke bron van mineralen, o.a. magnesium en calcium en smaakt (in tegenstelling tot cacao) zoet.
** Dadelpuree: vul een ½ cup met ontpitte, zachte dadels. Voeg water toe tot de rand. Doe in een kleine blender en mix tot glad.