Carob Chiapudding met munt en kokosslagroom

Dit recept is voor 3-4 porties

Chiapudding laag

Ingrediënten

  • 1 cup amandel-/ kokosmelk
  • ¼ cup chiazaad
  • 2 eetl. ahornsiroop
  • 1,5 eetl. carobpoeder
  • 2 druppels peppermunt olie
  • Snufje zout

Bereiding

  1. maak de chiapudding 1 dag van te voren.
  2. Meng de amandelmelk met ahornsiroop, carob, zout en peppermuntdruppels.
  3. Meng goed met een garde tot de klontjes uit de carob zijn verdwenen.
  4. Voeg dan de chiazaadjes toe en meng goed. Laat 1 nacht in de koelkast staan. Roer tussendoor wanneer mogelijk, zodat het goed mengt.

Kokosroom laag

Ingrediënten

  • 1 blik (400 ml) volvette kokosmelk, nacht in koelkast zetten
  • 2 eetl ahornsiroop
  • 1 tl vanilleextract

Bereiding

1. Haal het blik kokosmelk uit de koelkast en maak open. Het vette gedeelte zal gescheiden zijn van het waterige gedeelte.

2. Schep het vette gedeelte er voorzichtig uit en doe in een kom.

3. Voeg vanille en ahornsiroop toe.

4. Klop het geheel met een (elektrische) slagroomklopper tot mooi glad.

Samenstellen

  1. Vul een mooi doorzichtig glas voor de helft met de chiapudding.
  2. Schep een paar lepels kokosroom erop, of stop de room in een slagroomspuit en spuit een mooie slagroomtoef bovenop de chiapudding.
  3. Versier naar keuze, met nootjes, blaadje munt, etc.