Het knoflook citroen mengsel
Knoflook en citroen zijn eenvoudige voedingsmiddelen die de gezondheid ondersteunen.
In de video een beschrijving van hoe je het mengsel maakt en hoe je het gebruikt.
Wanneer kun je het gebruiken?
Indicaties:
- luchtweginfecties
- keelpijn
- beginnende verkoudheid
- bronchitis
- hoge bloeddruk
Contra-indicaties:
- lage bloeddruk
- Problemen met bloedstolling
- Maagklachten
Enkele voordelen van knoflook:
- Anti-schimmel
- Anti-ontsteking
- Antibacterieel
- Antiseptisch
- Bloedverdunner (coagulant)
- Remt gistgroei
- Verlaagt het cholesterol en triglyceriden
- Verlaagt de bloeddruk
- Antiviraal
- Slijmoplossend
- Dodelijk voor spoelwormen en maden
- Krachtig middel tegen tumorvorming
- Stimuleert de gezonde groei van ‘goede bacteriën’
Knoflook is goed voor de spijsvertering en heeft een positief effect op de lymfe, doordat het helpt bij de uitscheiding van giftige afvalstoffen uit het lichaam. Knoflook reinigt het bloed en heeft antibiotische, antivirale en antischimmel eigenschappen en bevat vitamine B6 wat het immuunsysteem versterkt.
Enkele voordelen van citroen:
Citroen zit boordevol vitamine C en de citroenschil bevat zelfs 3x zoveel vitamine C dan het vruchtvlees. Vitamine C is een krachtige hulp voor het immuunsysteem. Daarnaast bevat citroenschil B-vitamines, provitamine A en limoneen (limoneen heeft een anti-kankerwerking), polyfenolen en antioxidanten. Ook is citroenschil antibacterieel en is citroen ontstekingsremmend.