Recepten uit de natuur voor verkoudheid en griep

‘Hij doet het gras groeien voor de dieren, het gewas ten dienste van de mens. Hij brengt voedsel uit de aarde voort’. Psalm 104:14, HSV

 

Haal-vrij-adem-theepeppermint-tea-352334_1280   

1 theelepel pepermunt

1 theelepel heemst

1/2 theelepel wild kattenkruid

1/2 theelepel kamille

1/2 theelepel rozenbottel

1/4 theelepel gember

 

Breng 1,5 kop water aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de kruiden toe en laat dit trekken voor 15-20 min. Zeef de kruiden uit het water en geniet.

Door Yumara Acevedo

 

Tijm theetijm en andere kruiden

2 eetlepels verse tijm

250 ml heet water

1 eetlepel honing

 

Giet kokend water over de tijm, laat dit 5 min trekken. Zeef de tijm uit het water en meng de honing in de hete thee. Slurp, ontspan en herstel.

Bron: http://wholegreenlove.com/2012/10/12/tea-thyme/

 

Kruiden stoominhalatie & voetbadkruidenvoetbad

Oregano

Rozemarijn

Tijm

Tea tree oil

 

Neem een teil/emmer die groot genoeg is om te gebruiken als voetbad. Schep van elk kruid een eetlepel in de teil. Voeg heet water toe en adem de stoom in. Wees voorzichtig dat je je niet verbrandt. Je kan met een grote handdoek over je hoofd een tent vormen om de stoom op te vangen. Verplaats na een paar minuten de teil naar de grond en plaats je voeten in de teil. Je kunt meer heet water toevoegen om langer van het voetbad te genieten. Om een extra boost aan je immuunsysteem te geven, giet je na je afloop koud water over je voeten. Droog je voeten daarna goed af en houd ze warm met sokken en pantoffels/schoenen.

Het doel van de stoominhalatie is het doden van bacteriën en het verzachten van de verstopte holtes. Het voetbad bevordert de bloedcirculatie en de ontgifting door de poriën van je voeten.

Door LydiaLaJewel Wannemacher

 

sage-74325_640Salie gorgel

1 kop kokend water

2 theelepels saliebladeren (gedroogd of vers)

7 gram zout

 

Kook water en giet het gekookte water over de salie in een mok. Bedek de mok en laat dit voor 20 minuten trekken. Zeef het water, voeg het zout toe en gorgel met het water wanneer nodig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie