Gezonde voeding

Het originele dieet bestond uit fruit, groenten, granen, en noten. Pas na de zondvloed werd de optie van vlees als voeding gegeven. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het originele dieet nog steeds het meest gezonde dieet is. Door voedsel te eten in de meest natuurlijke staat, ongeraffineerd en zonder toevoegingen, kan ziekte worden voorkomen en in sommige gevallen zelfs worden teruggedraaid.

Eet met plezier. Een gerecht moet er zowel goed uitzien als ook smaakvol zijn. Ons dieet moet elke dag uit een variatie van verschillende voedingsmiddelen bestaan. Door het combineren van verschillende soorten voedsel kunnen we er verzekerd van zijn dat we alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgen die nodig zijn voor onze gezondheid.

Eiwitten kunnen uit vele andere voedselbronnen verkregen worden in plaats van vlees. Erwten en bonen zijn zeer goede bronnen, zeker als ze samen met een volkoren graan gegeten worden zoals bruine rijst, volkoren tarwe, havermout of maïs. Ook noten zijn rijk aan eiwitten, maar deze moeten in kleinere hoeveelheden gegeten worden vanwege hun hoog gehalte aan vetten. Zelfs groenten, zoals broccoli en aardappelen, bevatten eiwitten en bevatten daarnaast veel vitaminen en mineralen. Er bestaan veel mythes over eiwitbehoefte. De meeste mensen consumeren veel meer eiwitten dan ze nodig hebben. Dit kan de nieren overbelasten en nierziektes veroorzaken.

Koolhydraten zijn een belangrijke bron voor energie. Het is echter beter om het gebruik van simpele koolhydraten (suiker), die te vinden zijn in de meeste nagerechten, snoep, frisdranken en zoete ontbijtgranen, te beperken. Complexe koolhydraten zijn veel beter voor ons. Goede bronnen daarvoor zijn aardappelen, bruine rijst, volkoren brood en volkoren ontbijtgranen.

Beperk de hoeveelheid vetten in het dieet. Reuzel (varkensvet), gehard vet, boter, vis, vlees, gevogelte, margarine, gefrituurd eten, room, mayonaise en kaas bevatten ongezonde hoeveelheden verzadigde vetten. Plantaardige vetbronnen, zoals avocado’s, olijven, zaden en noten met mate genuttigd, zijn gezonder. Indien zuivelproducten worden gebruikt is het beter te kiezen voor de vetvrije varianten.

Vezels zijn als bezems in ons lichaam die ons verteringssysteem schoon houden zodat deze goed kan functioneren. Voedsel met veel vezels zijn verse vruchten, groenten, noten, en volkoren granen. Vlees, zuivelproducten en geraffineerd voedsel bevatten geen vezels en hebben de neiging om verstopping te veroorzaken in het verteringssysteem. Dit kan weer leiden tot ziekte. Onderzoek heeft aangetoond dat een dieet met veel vezels het risico op het krijgen van verschillende soorten kanker vermindert.

Natrium (zout) zit verstopt in veel voedingsmiddelen zoals vleesproducten, augurken, voedsel uit blik en pakjes, gebak met bakpoeder of baksoda en zelfs veel soorten ontbijtgranen. Dit veroorzaakt hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Wees alert op natrium en probeer het gebruik ervan in uw dieet te verminderen.

Wat kan ik dan eten? Een gebalanceerd vegetarisch dieet is het beste. We zouden elke dag moeten kunnen genieten van een ruime portie aan fruit en groenten. Eet volkoren graanproducten- deze bevatten nog alle vezels, vitaminen en mineralen die anders bij het raffineerproces verloren gaan.

Het eten van voedsel met vezels voorkomt ook overeten en zwaarlijvigheid, omdat ze eerder een vol gevoel geven. Gebruik ook peulvruchten en noten in het dieet.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Een goed ontbijt moet meer calorieën bevatten dan de middag- of avondmaaltijd. Kies voor voedsel wat veel eiwitten en complexe koolhydraten bevat. Vergeet het fruit niet! Probeer een stevige lunch te eten en een lichte avondmaaltijd. Dit zal u energie geven gedurende de dag en een betere slaap gedurende de nacht.

Voor een gezond lichaam en voor levenskracht, eet u met mate van een variatie aan goede voeding in de meest natuurlijke vorm. Geniet van uw voedsel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie