Raffaello (glutenvrij, suikervrij)

Ingrediënten:

250 g witte amandelpasta

50 g fijne kokosschaafsel

3 el honing, ahornsiroop of agavesiroop

1 el kokosolie

½ tl vanillepoeder

ca. 25 g middel grof kokosschaafsel (voor het rollen)

Bereiding:

Meng alle ingrediënten, behalve het middelgrove kokosschaafsel, goed door elkaar. Vorm kleine balletjes van het mengsel en rol ze door het kokosschaafsel. Bewaar op een koele plek.

Dadelpralines (glutenvrij, suikervrij)

Ingrediënten:

150 g dadels, fijngehakt

½ tl vanillepoeder

75 ml heet water

1½ el johannesbroodpitmeel (carob) of granen-koffiepoeder

150 g gemalen amandelen

25 g gemalen hazelnoten

Kokosrasp (voor het rollen)

Bereiding:

Doe de dadels samen met het vanillepoeder, de carob of granenkoffie en het hete water in een kom. Laat dit 15 minuten weken. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een romige massa. Meng in een aparte kom de gemalen noten en voeg daarna het dadelmengsel toe. Meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel een uur in de koelkast opstijven. Vorm daarna met de hand kleine pralines en rol ze door het kokosrasp.

Brownies

Ingrediënten:

150 gr Volkoren speltmeel

250-300 gram Ahornsiroop of agavesiroop

1 dl water

200 gr pindakaas

45 gr carobpoeder

2-3 TL Granen koffie

4 EL gesmolten kokosolie

1 TL vanille

1 Pakje bakpoeder

1/4 TL zout

Bereiding:

Meng alle ingrediënten, behalve de stukjes noot, met een handmixer of met een garde tot een romig mengsel. Voeg de stukjes noot toe en meng erdoor. Giet het mengsel in een platte schaal en bak met een ventilator op 180 graden gedurende ongeveer 20 minuten. Bak indien mogelijk niet te lang, anders drogen de brownies heel snel uit. Ze moeten lekker zacht en vochtig zijn.

Bananencake

Ingrediënten:

2 EL gemalen lijnzaden

90 ml water

3 rijpe bananen

100 gr dadels in kleine stukjes gehakt

60 ml gesmolten kokosolie

60 ml appelmoes

1 tl vanille

1 zakje bakpoeder

1 tl kaneel

3 gr zout

242 gr meel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng het lijnzaad en het water in een grote kom. Laat het 5 minuten rusten om te geleren.

Voeg vervolgens de bananen toe en pureer goed.

Voeg vervolgens de dadels, olie, appelmoes, vanille, bakpoeder, kaneel, zout en bakpoeder toe. Goed roeren.

Voeg vervolgens de bloem toe en meng voorzichtig tot het gedeeltelijk gemengd is.

Bak op het middelste rek van de oven tot de bovenkant goudbruin is, het brood van de zijkanten begint los te trekken en een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt, wat ongeveer 40 minuten duurt.