Bij onze kookworkshop van deze week (gehouden in Breda) konden de deelnemers al van deze heerlijke spread proeven. En ook u kunt deze proeven, het is namelijk heel simpel te maken, en zeker budget-proof!
Ingrediënten
200 gram zonnebloempitten
200 ml water
150 gram tomatenpuree
1 fijngehakte ui
3 knoflookteentjes geperst
1 ½ tl kruidenzout
2 el citroensap (ongeveer een halve citroen)
Bereiding
Kook de zonnebloempitten in het water, samen met de ui en de knoflook, voor 10 minuten. Voeg, voor een pittigere knoflooksmaak, de knoflook pas de laatste 2 minuten toe.
Doe het geheel in de keukenmachine en maal fijn. Doe in een kom. Voeg tomatenpuree toe, en citroensap en zout naar smaak, en meng goed.
Laat het afkoelen.
Variëren mag en kan heel goed bij dit recept: voeg eens bieslook of basilicum toe. Of vervang tomatenpuree door zongedroogde tomaten.