Pesto met spinazie of wilde kruiden

Heerlijke plantaardige versie van groene pesto. Deze pesto bevat niet alleen basilicum, maar ook andere groene blaadjes die vol zitten met belangrijke voedingsstoffen. Lekker in de mond en gezond voor het lichaam.

Ingrediënten

2 knoflookteentjes geperst

1 kop pecannoten of walnoten (evt. deels cashewnoten)

1 ½ kop verse spinazie

1 kop verse basilicumblaadjes

2 ½ el olijfolie extra vierge

½ tl zout

2-3 tl gistvlokken

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding

Doe eerst de noten in de keukenmachine (food processor), en maal fijn. Voeg dan de overige ingrediënten toe, en mix tot fijn. Voeg zo nodig meer olie toe om het beter te laten draaien. Voeg naar smaak meer basilicum of zout en gistvlokken toe.

Bewaar in de koelkast.

Variatietip 1: gebruik andere noten zoals amandelen, walnoten of cashewnoten.

Variatietip 2: vervang de spinazie door (eetbare wilde) groenten/kruiden zoals zevenblad, melde of postelein.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie