Curry spread met linzen en kokos

Dit recept is goed voor ongeveer 250 ml beleg.

Ingrediënten

½ kop rode linzen

½ kop kokosmelk

1 kop water

1 tl currykruiden (of naar smaak meer)

¼- ½ tl zout (naar smaak)

 

Bereiding

Was de rode linzen en doe ze samen met water en kokosmelk in de pan. Breng aan de kook. Voeg kruiden en zout toe, en laat onder regelmatig roeren een half uurtje koken, totdat de linzen helemaal gaar zijn.

Mix het tot een glad geheel met de staafmixer (optioneel).

Laat afkoelen. In de koelkast wordt dit beleg pas dik.

Voor dit recept kun je zelfgemaakt currykruiden gebruiken. Deze mix is vrij van irriterende specerijen, is daardoor zeer mild voor de maag. Daarnaast bevat het kurkuma, wat onstekingsremmende eigenschappen heeft.

 

 

 

 

 

 

 

Curry-kruidenmix

1 el kurkuma

1 tl knoflookpoeder

1 tl zout

1 tl dille of venkelzaad

1 el gemalen korianderzaad

2 tl gemalen komijnzaad

1 tl gemalen fenegriek

 

Meng alles en maal evt. fijn in een kleine blender. Bewaar luchtdicht afgesloten.

Deze kruiden passen goed bij o.a. pompoen, rode linzen met kokos en zoete aardappel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie