Recept carob-havermoutkoekjes (rauw)

Op de Pullenmarkt in Hoogeveen konden bezoekers deze heerlijke koekjes proeven. Hieronder vindt u het recept om het zelf te kunnen maken.

 

Carob-havermoutkoekjes (rauw)

Ingrediënten:

275 gram havermout (kies de standaard havermout, deze is voorgegaard)

225 gram noten (gemengde noten, of noten naar keuze)

4 eetlepels agavesiroop (of honing)

Snufje (himalaya) zout

50 gram carobpoeder

120-150 gram kokosolie

Bereidingswijze:

  1. Maal de havermout en noten fijn in de keukenmachine, samen met de carobpoeder en het zout. Giet in een kom.
  2. Ondertussen de kokosolie au-bain-marie laten smelten in een pannetje. Voeg dit samen met de agavesiroop toe in de kom en meng goed.
  3. Er ontstaat een deegachtig mengsel. Doe dit in een met bakpapier beklede bakplaat en strijk plat met een lepel of spatel.
  4. Zet het in de koelkast (de kokosolie wordt weer hard).
  5. Snijd in stukjes.

Dit recept levert 18 stukjes havermoutkoekjes van 50 gram op.

 

Carob

Carobpoeder is afkomstig van de peulvruchten van de Carob boom, ook wel bekend als de ‘Johannesbrood boom’. Deze groeit in het Middellandse Zeegebied. Carobpoeder is een goede bron van B-vitamines, calcium, en andere mineralen. Het bevat natuurlijke suikers, en ook pectine, een vezel die de vertering reguleert. Carob wordt wel als natuurlijke zoetstof gebruikt, en als vervanger van cacao. Carob lijkt qua kleur en smaak op cacao, maar het is zoeter en heeft een lichte karamelachtige smaak. Om cafeïne-achtige stoffen te vermijden en bij een cacao-allergie is carob een goede keuze.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie